تخصیص بیشترین سهم بودجه وزارت ارتباطات به مبحث فضایی
به گزارش وب كنفرانس رئیس سازمان فضایی ایران اظهار داشت: در سه سال گذشته بیشترین سهم بودجه ای وزارت ارتباطات به مبحث فضایی اختصاص داده شده است.
به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، مرتضی براری، گزارشی از برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه صنعت فضایی كه امروزه در جهان بعنوان پیشران توسعه به حساب می آید، عرضه كرد و در حساب كاربری خود در توییتر نوشت: در سه سال گذشته، بیشترین سهم بودجه ای وزارت ارتباطات به مبحث فضایی اختصاص داده شده كه در تاریخ بی نظیر بوده است.
ایشان در ادامه تاكید كرد: ساخت ایستگاه های زمینی دریافت اطلاعات، ساخت مركز ذخیره و پردازش داده، هزینه ساخت و پژوهش پرتابگر و درنهایت هزینه ساخت ماهواره ها بخشی از سرمایه گذاری انجام شده است.
رئیس سازمان فضایی پیش ازاین هم در توییتی از تحقق وعده ها برای توسعه زیرساخت های صنعت فضایی اطلاع داده بود و نوشت: «در راستای توسعه زیرساخت ها و عرضه خدمات به كسب وكارهای حوزه فضایی، راه اندازی مركز آرشیو و پردازش داده های ماهواره ای شروع شد. در هفته پیش رو تجهیزات سخت افزاری این مركز نصب و راه اندازی می شود. وعده عملی: ظرف یك ماه و نیم آینده این مركز آماده عرضه سرویس و خدمت رسانی است.»
در ایام اخیر تحرك دو چندانی را در صنعت فضایی كشور شاهد هستیم؛ چون كه مقرر است بزودی ماهواره تمام ایرانی ظفر به همراه ماهواره بر بومی سیمرغ بر مدار زمین قرار گیرد.
این ماهواره در ارتفاع ۵۳۰ كیلومتر مدار زمین قرار می گیرد. عملكرد ماهواره ظفر حداقل برای یك و سال نیم در نظر گرفته شده و با وزن ۱۱۳ كیلوگرم در مدار لئو (مدار پایینی زمین) قرار می گیرد. مدت گردش این ماهواره در شیب ۵۶ درجه مدار زمین حدود ۹۴ دقیقه طول خواهد كشید.
كاربردهای این ماهواره شامل پایش مرز دریاچه ها، پایش خطوط ساحلی، به روزرسانی نقشه كاربری اراضی، به روزرسانی نقشه مرز پهنه های كشاورزی، به روزرسانی نقشه پهنه بندی و پایش تغییرات دریاچه های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده پس از بحران در نواحی شهری، تهیه نقشه های ساختاری (شناسایی گسل ها و چین ها) و تعیین مرز گسترش شهری و پایش رشد مناطق شهری است.
باوجود آنكه صنعت فضایی ایران در دوره تحقیقاتی به سر می برد و در این دوره ناكامی جزئی از مسیر موفقیت به حساب می آید، اما امیدواری بسیاری وجود دارد كه این دفعه ماهواره ظفر به همراه ماهواره بر سیمرغ با موفقیت بر مدار زمین قرار گیرد كه با دریافت و تحلیل داده های آن در ایستگاه های فضایی داخل كشور كه آن هم توسط دانشمندان توانمند كشورمان ساخته شده است، گام بلندی در تكمیل چرخه صنعت فضایی كشور برداشته شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب