سیم كارت های قدیمی از چند میلیون تا چندصد میلیون تومان!
وب كنفرانس: طبق اظهارات فعالان بازار، سیم كارت های دائمی قدیمی كه تقاضای زیادی برایشان وجود دارد، تعیین كننده قیمت سیم كارت هستند و با عنایت به جایگاهشان نزد كاربران و قدمتی كه دارند، به شكلی تولید بورس كرده اند تا جایی كه قیمت برخی از این سیم كارت ها به چند صد میلیون تومان هم رسیده است!
به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، سیم كارت ها با شماره های رند كه راحت تر در خاطر می مانند، همواره از بهایی بالاتر از حد معمول برخوردار بوده و با قیمتی بالاتر از نرخ رایج به فروش می رسند. در این میان قیمت این شماره ها گاهی به چند صد میلیون تومان هم می رسند. اما این كه تعیین قیمت برای این خطوط از چه قاعده و قانونی پیروی می كند، موضوعی است كه شاید پاسخ چندان روشنی برای آن وجود نداشته باشد؛ هرچند در این زمینه از جانب رگولاتوری مصوباتی هم ابلاغ گردید و فعالان بازار موبایل هم بر این نكته تاكید دارند كه این تعرفه گذاری برپایه تجربیات و وضعیت بازار انجام می گردد.
نكته دیگر آن كه در گذشته قیمت سیم كارت های رند در بازار آزاد اغلب به شكل توافقی تعیین می شد، اما اكنون مدتی است اپراتورهای تلفن همراه، خود با راه اندازی سامانه هایی وارد این عرصه شده اند و مستقیم به واگذاری سیم كارت های رند می پردازند. همراه اول با راهاندازی سامانهای برای واگذاری سیمكارتهای رند شرایطی تولید كرد تا به قول مسئولان این شركت جلوی قیمت های نجومی گرفته شود.
با این وجود رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه، سیم كارت و لوازم جانبی، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه افزایش قیمت سیم كارت به سرعت افزایش قیمت گوشی نیست، اما آن هم دلایل خاص خویش را برای افزایش یا كاهش قیمت دارد، اظهار داشت: با عنایت به محدودیت عرضه و توزیع، حجمی از تقاضا همیشه وجود دارد و نوسانات نرخ ارز هم چندان تاثیری بر آن ندارد، البته بی تاثیر هم نیست. مضاف بر این عوامل دیگری مانند عرضه سیم كارت، میزان عرضه و تقاضا و عدم توازن بین عرضه و تقاضا بر قیمت سیم كارت خیلی موثر است.
افشار فروتن با اشاره به افزایش نسبی قیمت سیم كارت اظهار نمود: در حوزه سیم كارت های دائمی با كدهای ثابت بعنوان تعیین كننده و مرجع قیمت، دیگر با آن شماره ها چندان واگذاری نداریم و چون كدهای قدیمی واگذاری جدید ندارند، متقاضی خاص خویش را دارند و این بحث تقاضا هست كه بر قیمت اثرگذار است. اینكه عرضه این سیم كارت ها كمتر شده و تقاضا به قوت خود استوار بوده، سبب شده شاهد افزایش قیمت سیم كارت باشیم.
او افزود: چون سیم كارت های دائمی جدید دیگر عرضه نمیشود و همان سیم كارت هایی كه از قبل، عرضه و در بازار توزیع شدهاند، به صورت چرخشی دست به دست می چرخد، این سیم كارت ها با عنایت به جایگاهی كه در نزد كاربران پیدا كرده و قدمتی كه دارند، تولید بورس كردهاند، وگرنه تفاوتی با هم ندارد. متقاضی، كاربر و حجم تقاضاست كه تاثیر مستقیم و موثری بر افزایش و كاهش قیمت می گذارد.
فروتن درباره قیمت تقریبی سیم كارت ها هم بیان كرد: تقاضا برای سیم كارت های قدیمی بیش تر برای سیم كارت های كد ۱ تا ۳ است. قیمت های سیم كارت های كد ۱ از سه میلیون و ۳۰۰ هزار تا چهار میلیون تومان شروع می گردد. سیم كارت های كد ۲ با ۵۰۰ هزار تومان اختلاف ارزان تر و سیم كارت های كد ۳ با یك میلیون و ۲۰۰ هزار تومان كاهش قیمت نسبت به سیم كارت های كد ۱ عرضه می شوند. البته این ها قیمت های حداقلی است و در بازار، سیم كارت های تا چند صد میلیون تومانی هم وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب