سامسونگ در آستانه رونمایی از تلویزیون های نسل جدید حاوی نقاط کوانتومی
وب کنفرانس: شرکت سامسونگ الکترونیکس (Samsung Electronics) در تلاش است تا از جایگاه خود به عنوان پرفروش ترین برند تلویزیون در جهان که به مدت 19 سال حفظ نموده، دفاع کند. با افزایش تهدید برندهای چینی مانند هایسنس (Hisense) و تی سی ال (TCL) که به تدریج سهم بازار را از سامسونگ می ربایند، این غول فناوری کره ای به فناوری جدیدی روی آورده که می تواند آینده صنعت تلویزیون را دگرگون کند؛ تلویزیون های QLED واقعی.
به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، بر اساس گزارشی از بیزینس کُریا (BusinessKorea)، سامسونگ توسعه تلویزیون های QD-LED خودرا سرعت داده تا ضمن روبرو شدن با رقبا، بار دیگر سلطه خودرا در بازار جهانی تلویزیون تثبیت کند.
این پروژه یک همکاری مشترک میان چندین واحد تجاری سامسونگ، همچون بخش نمایشگرهای بصری (Visual Display) که مسئول فروش تلویزیون های این شرکت است و سامسونگ دیسپلی (Samsung Display) که نمایشگرهای داخلی تلویزیون ها را توسعه می دهد، شمرده می شود. همچنین، مؤسسه تحقیقاتی پیشرفته سامسونگ که قبل تر با نام سامسونگ اِدوَنسد اینستیتوت آو تکنولوژی (Samsung Advanced Institute of Technology – SAIT) شناخته می شد، در این پروژه نقش مهمی ایفا می کند.
طبق این گزارش، سامسونگ هدف داخلی خودرا تولید انبوه نمایشگرهای EL-QD طی چند سال آینده قرار داده و بطور کامل در راه توسعه این فناوری متعهد است.
فناوری QD-LED که با نام هایی مانند EL-QD، QDEL، QD-EL و NanoLED نیز شناخته می شود، قدمی بزرگ در دنیای نمایشگرها به شمار می آید. این فناوری از الکتریسیته برای تحریک نقاط کوانتومی بهره می گیرد و نور رنگی تولید می کند، بدون آنکه نیاز به دیودهای نوری جداگانه باشد.
این نقاط کوانتومی مشابه نمونه های مورد استفاده در تلویزیون های QLED و Mini-LED امروزی هستند، اما ابعادی بمراتب کوچکتر داشته و شامل ساب پیکسل های میکروسکوپی در سه رنگ اصلی قرمز، آبی و سبز هستند.
فناوری QD-LED قادر می باشد دقت رنگی مشابه تلویزیون های OLED را ارائه دهد؛ در کنار کنتراست بالا و سیاهی عمیق که کیفیت تصویر زنده تری را به نمایش می گذارد. اما این فناوری نسبت به OLED برتری هایی دارد؛ همچون این که برخلاف OLED که به سبب ماهیت ارگانیک خود در طی زمان گرفتار افت کیفیت می شود، QD-LED این مشکل را ندارد. همچنین، انتظار می رود این فناوری در مصرف انرژی کارآمدتر از OLED عمل کند.
با وجود نمایش چندین نمونه اولیه از این فنآوری طی سالیان اخیر توسط سامسونگ و رقبایی همچون تی سی ال (TCL)، نانوسیس (Nanosys) و شارپ (Sharp)، هنوز مشکلاتی بر سر راه تولید انبوه این نمایشگرها وجود دارد. سامسونگ حال جدیت بیشتری در رقابت برای تبدیل شدن به نخستین شرکتی که QD-LED را تجاری سازی می کند، دارد. این شرکت امیدوار است که بتواند به کمک این فناوری، برتری خودرا در بازار جهانی تلویزیون تا ۱۰ تا ۲۰ سال آینده حفظ کند.
یکی از بزرگ ترین چالش هایی که سامسونگ باید بر آن غلبه کند، پایدارسازی نقاط کوانتومی مورد استفاده در این نمایشگرها است. همچنین، با آنکه گفته می شود QD-LED در مصرف انرژی بهینه تر از OLED خواهد بود، هنوز برخی مشکلات در عرصه راندمان انرژی باقیمانده است.
به نقل از ستاد نانو، شرکت نانوسیس (Nanosys) که نقاط کوانتومی مورد استفاده در تلویزیون های سامسونگ را طراحی و تولید می کند، درحال کار بر روی نسخه ای از QD-LED مخصوص خود است. این شرکت در سال ۲۰۲۳ توسط گروه Shoei Chemical) ژاپن خریداری شد و بلا فاصله برنامه های مشابهی را برای تسریع توسعه این فناوری اعلام نمود.
به این ترتیب، رقابت در حوزه QD-LED بسیار داغ شده و سامسونگ برای حفظ جایگاه خود در بازار جهانی تلویزیون باید تمام تلاش خودرا به کار گیرد.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب