پنجره ای که هوای داخل را تا 22 درجه سانتی گراد خنک می کند

پنجره ای که هوای داخل را تا 22 درجه سانتی گراد خنک می کند

به گزارش وب کنفرانس، یک پوشش جدید پنجره می تواند گرما را به حدی منعکس کند که تا ۲۲ درجه سانتیگراد فضای داخلی را خنک کند.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، پایین آوردن درجه سیستم تهویه مطبوع یکی از طریق های خنک نگه داشتن ساختمان هاست، اما مصرف انرژی را به شکل قابل توجهی بالا می برد.
این در شرایطی است که مواد غیرفعال می توانند دمای داخلی را به صورت موثرتری تنظیم کنند و الان دانشمندان در کره جنوبی پوشش جدیدی ساخته اند که شیشه پنجره را بسیار خنک تر نگه می دارد و در عین حال در شفافیت آن تاثیری نمی گذارد.
پنجره ها برای فراهم آوردن نور طبیعی به اتاق ها عالی هستند، اما در عین حال دریچه ای بزرگ برای بر هم ریختن دما هم هستند. وقتی هوا سرد است، حدود ۳۰ درصد از گرمای داخلی می تواند از راه پنجره ها بیرون برود، در حالیکه در زمان های گرم تر حدود ۷۶ درصد از نور خورشید که به پنجره ها برخورد می کند بعنوان گرما وارد ساختمان می شود.
بنابراین مهم می باشد که این شکاف را بدون تغییر خاصی در شفافیت و زیبایی پنجره ها پر نماییم.
یک پوشش جدید که توسط محققان POSTECH و دانشگاه کره بوجود آمده است، می تواند به انجام این کار کمک نماید.
این تیم ماده ای طراحی کردند که می تواند گرما را ساطع کند و در عین حال به نور مرئی اجازه عبور دهد.
این ماده از سه لایه تشکیل شده است که هر لایه نقش های متفاوتی دارد. بالاترین لایه از جنس پلی دی متیل سیلوکسان(PDMS) است که تابش فروسرخ دور را ساطع می کند که به شکل گرما احساس می شود.
لایه مرکزی، نازک و از جنس نقره است که اغلب طیف خورشیدی را منعکس می کند. با این وجود پر از ریزحفره هایی در مقیاس میکرو است تا نور مرئی از آن عبور کند.
لایه سوم هم همان چیزی است که «آینه براگ»(Bragg mirror) نامیده می شود که به صورت ویژه برای انعکاس طول موج های طیف فروسرخ نزدیک که بیشتر گرمای نور خورشید را تشکیل می دهد، طراحی شده است. این لایه از لایه های متناوب دی اکسید تیتانیوم و فلوراید منیزیم تشکیل شده است.
در آزمایش ها مشخص شد که این ماده جدید، سطح شیشه را ۲۲.۱ درجه سانتی گراد خنک تر از شیشه ای که فقط با PDMS روکش شده نگه می دارد و این یکی از بزرگترین اثرات خنک کنندگی است که با این نوع پوشش دیده شده است.
امید اینست که بتوان این ماده را روی پنجره ها به کار برد تا فضای داخلی ساختمان ها را خنک تر نگاه داشت، آن هم بدون این که ورودی نور آفتاب را به خطر بیندازد و در نتیجه وابستگی ما به سیستم های گرمایش و سرمایش را که پرمصرف هستند، کم کند.
پروفسور جون سوک رو(Junsuk Rho) نویسنده مسئول این مطالعه اظهار داشت: این فناوری برای تولید انبوه آماده است و پتانسیل قابل توجهی در معماری و کاربردهای زیست محیطی دارد. مهم تر از همه، گرما را به صورت موثر دفع می کند و مصرف انرژی را می کاهد که آنرا بعنوان یک فناوری کلیدی برای آینده ای پایدار قرار می دهد.
این پژوهش در مجله Advanced Functional Materials انتشار یافته است.




منبع:

1403/08/27
09:18:11
5.0 / 5
104
تگهای خبر: پژوهش , سیستم , طراحی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری