کاهش حداقل ۵۰ درصدی مصرف برق کولرها با فناوری فضاپیماها

کاهش حداقل ۵۰ درصدی مصرف برق کولرها با فناوری فضاپیماها

به گزارش وب کنفرانس، محققان می گویند، سیستمی معروف به هلیکس میکرا(Helix Micra) را میتوان به سیستم های تهویه تجاری موجود مجهز کرد و مصرف برق آنها را تا حد قابل ملاحظه ای کم کرد.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، از آنجاییکه ما اغلب در نتیجه تغییرات آب و هوا در چند سال گذشته گرمای بی سابقه ای را تجربه می نماییم، این امر بشکلی قابل پیشبینی منجر به افزایش استفاده از کولرها و سیستم های تهویه مطبوع شده که البته منتج به مصرف بیشتر انرژی می شود.
حال اگر این انرژی از منابع تجدیدپذیر تأمین نشود، به مفهوم انتشار بیشتر گازهای گلخانه ای است که منجر به ادامه یافتن چرخه معیوب کنونی می شود.
باآنکه کولرها و واحدهای تهویه مطبوع امروزی کارآمدتر از هر زمان دیگری هستند و مصرف انرژی آنها تا حدود زیادی بهینه شده است، اما همچنان مصرف بالایی دارند و بار زیادی بر دوش شبکه های برق می گذارند. از طرفی بروزرسانی آنها و تعویض آنها با مدلهای جدیدتر و کارآمدتر، بخصوص برای سیستم های تجاری بزرگ می تواند هزینه بر باشد.
اکنون شرکت هلیکس ارث(Helix Earth) به دنبال حل این مشکل با استفاده مجدد از یک فناوری است که در ابتدا برای فیلترهای هوا در فضاپیماها توسعه یافته بود و توسط راوند رشید مدیرعامل کنونی این شرکت، زمانیکه در ناسا کار می کرد، توسعه داده شده است.


فناوری مورد بحث هلیکس میکرا(Helix Micra) نام دارد و یک سیستم فیلتراسیون است که از فیلترهای اختصاصی و خشک کننده های مایع تشکیل شده است. رشید ادعا می کند که سیستم «هلیکس میکرا» شش تا هشت برابر کارآمدتر از سایر سیستم های رطوبت زدایی تجاری موجود است، بسیار کوچک تر از سیستم های فعلی است و فیلترهای آن هم با بهره گیری از فناوری چاپ سه بعدی بشکلی ساده تر تولید می شود که میتوان این کار با بهره گیری از مواد بازیافتی انجام داد.
مهم تر از تمام این حقیقت است که این سیستم می تواند به سیستم های تجاری موجود اضافه شود و مصرف انرژی آنها را تا ۵۰ درصد یا حتی بیشتر کم کند.
این سیستم این کار را با رطوبت زدایی از هوا انجام می دهد که مرحله ای ضروری در فرایند خنک سازی است و این کار را بسیار کارآمدتر از فناوری های فعلی انجام می دهد.
فیلترهای «هلیکس میکرا» برای جذب قطرات آب در اندازه میکرومتر که برای مقابله با آتشسوزی روی فضاپیماها پاشیده می شوند، بدون قطعات متحرک ساخته شده اند.
این توانایی همینطور سبب می شود که این فناوری برای رطوبت زدایی هوای عرضه شده به یک واحد تهویه مطبوع موجود روی بامها مناسب باشد که به قول شرکت سازنده، این کار معمولاً تا ۸۰ درصد از مصرف انرژی سیستم های تهویه مطبوع در محیط های مرطوب را به خود اختصاص می دهد.
این بدان معناست که واحدهای تهویه مطبوع موجود احتیاجی به تعویض ندارند و یک واحد «هلیکس میکرا» را میتوان در عرض چند ساعت بوسیله ی یک تکنسین نصب کرد.
ضمن این که اندازه این واحد الحاقی یک دهم اندازه دستگاه تهویه مطبوع است که به سادگی به آن متصل می شود و ادعا می شود که تعمیر و نگهداری آن ساده تر از خود دستگاه تهویه مطبوع است.
شرکت «هلیکس ارث» چندین کمک مالی و بودجه از برخی منابع همچون ناسا دریافت کرده است و اخیرا بعنوان فینالیست در مسابقه «جایزه شهری ۲۰۲۴» اعلام شده است.
از آنجاییکه این واحدها باید برای سیستم های مختلف سفارشی ساخته شوند، جزئیات قیمت مشخصی در رابطه با آنها در دسترس نیست، اما وب سایت شرکت سازنده می گوید که صرفه جویی حاصل از نصب هر واحد ظرف سه سال هزینه آنرا پرداخت می کند و ۱۵ تا ۲۰ سال هم عمر هر دستگاه است.
این شرکت ابتدا روی بازار ایالت تگزاس تمرکز خواهد نمود و سپس به بازارهای گسترده تر در ایالات متحده و سپس بازارهای جهانی گسترش خواهد یافت.



منبع:

1403/05/25
16:51:31
5.0 / 5
220
تگهای خبر: تجربه , دستگاه , سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری