رونمایی چین از نخستین موتور دیزلی جهان با بازده حرارتی 53 09 درصد

رونمایی چین از نخستین موتور دیزلی جهان با بازده حرارتی 53 09 درصد

وب کنفرانس: چین با کوشش برای بهینه سازی چهار سیستم حیاتی موتورهای دیزلی شامل تامین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک از نخستین موتور دیزلی جهان با بازده حرارتی 53.09 درصد رونمایی نمود.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، از زمان اختراع موتور احتراق داخلی دیزلی در ۱۲۷ سال پیش، مهندسان و دانشمندان همیشه تلاش نموده اند تا بازده گرمایی یا حرارتی آنرا بهبود بخشند.
به نقل از آی ای، حالا در یک پیشرفت قابل توجه، نخستین موتور دیزلی تاریخ با بازده حرارتی ذاتی ۵۳.۰۹ درصد توسط شرکت چینی ویچای پاور(Weichai Power) رونمایی شده است.
این شرکت، تکنولوژی جدید خودرا در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ که در تیانجین چین شروع به کار کرده، به معرض نمایش گذاشته است.
این موفقیت ازطریق یک سازمان آزمایش معتبر بین المللی موسوم به TÜV SÜD و همین طور مرکز تحقیقات و فناوری خودرو در چین که یک نهاد تخصصی آزمایش موتورهای احتراق داخلی در کشور چین است، تاییده شده است.
نوآوری پیشرو در بهره وری
درصد انرژی احتراق دیزلی که بدون نیاز به مکانیزم بازیابی گرمای اتلاف شده به خروجی مفید موتور منتقل می شود، به عنوان بازدهی حرارتی موتور شناخته می شود و کارکرد موتور با افزایش بازدهی حرارتی موتور بهبود می یابد.
شرکت ویچای پاور در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از یک موتور دیزلی که رکورد جدیدی را با بازدهی حرارتی ۵۰.۲۳ درصد به ثبت رسانده بود، به نقطه عطف قابل توجهی دراین زمینه دست یافت.
این شرکت در ژانویه ۲۰۲۲ به پیشرفت بیشتری دست پیدا کرد و بازدهی حرارتی موتور خودرا به ۵۱.۰۹ درصد رساند و سپس در نوامبر ۲۰۲۲ به بازدهی حرارتی ۵۲.۲۸ درصدی دست یافت که از رکوردهای قبلی خود پیشی گرفت.
موتورهای دیزلی شرکت ویچای پاور در مقایسه با محصولات رایج که به طور معمول بازدهی حرارتی متوسط ۴۶ درصدی را برای موتورهای دیزلی موجود در بازار محقق می کنند، عملکرد فوق العاده ای دارند.
بگفته کارشناسان، به کارگیری موتورهای دیزلی با بازدهی حرارتی بیش از ۵۲ درصد می تواند به کاهش قابل توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار کربن دی اکسید منجر شود.
تنظیم دقیق فناوری های موجود
تیم تحقیقاتی شرکت ویچای پاور با صرف بیش از ۵۰۰ روز تلاش متمرکز برای بهینه سازی چهار سیستم حیاتی موتورهای دیزلی شامل تامین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک به این موفقیت دست یافته است.
این تیم بطور موثر فناوری های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با بازدهی بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را توسعه داده و با پیشرفت های اندک ۰.۱ درصدی در هر بار، به نقطه عطف مهمی دست یافته است.
عاقبت این تلاش ها به شکست سد بازدهی حرارتی ۵۳ درصدی برای نخستین بار در سطح جهان منجر گردید. پژوهشگران چینی می گویند این دستاورد قابل مقایسه با دویدن انسان در یک مسابقه ۱۰۰ متری در کمتر از ۹ ثانیه است.
گفتنی ست که پژوهشگران این شرکت در طول این مرحله از تحقیق و توسعه ۱۷۶ اختراع جدید را به ثبت رساندند.
کاهش مصرف سوخت
ارتقا از سطح بازده حرارتی ۴۵ تا ۴۶ درصدی به بازدهی حرارتی ۵۳ درصد می تواند اقتصاد موتورهای دیزلی را تا حدود ۱۴ درصد بهبود بخشد.
این نوآوری سالانه حدود ۳۱ میلیون تن منجر به صرفه جویی در سوخت و همین طور کاهش انتشار کربن به میزان ۹۷ میلیون تن می شود.
یک تراکتور سنگین با مسافت پیموده شده سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر به لطف این فناوری می تواند در حدود ۱۲ هزار گالن در مصرف سوخت دیزل صرفه جویی کند که این باتوجه به قیمت سوخت منجر به صرفه جویی سالانه چندین هزار دلاری برای مالک تراکتور می شود.
بگفته پژوهشگران شرکت ویچای پاور، این پیشرفت فنی نه فقط به حمل و نقل، بلکه به صنایع دیگر مانند ماشین آلات ساختمانی، تجهیزات کشاورزی، کشتی ها و تجهیزات تولید برق و سایر صنایع کمک خواهدنمود و مزایای جدیدی برای آنها فراهم می آورد.




منبع:

1403/02/06
10:12:29
5.0 / 5
281
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , تكنولوژی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری