تشخیص سرطان دهان با آب نبات چوبی !
وب کنفرانس: دانشمندان از یک نوع هیدروژل جدید برای ساخت «آب نبات چوبی» که برای تشخیص سرطان دهان به کار می رود، استفاده کردند.
به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه بیرمنگام، بریتانیا، با استفاده از هیدروژلی هوشمند، یک ابزار تشخیصی جدید برای سرطان دهان ایجاد کردند.
به نقل از مدیکال اکسپرس، این هیدروژل زیست سازگار که توسط دکتر روچی گوپتا (Ruchi Gupta) و همکارانش ساخته شده است، پروتئین ها را با یک نشانگر فلورسنت در یک مرحله متمرکز و برچسب گذاری می کند. این کار، هیدروژل را به گزینه ای مناسب جهت بررسی هایی که هدفشان تشخیص پروتئین هایی با فراوانی کم در نمونه های کوچک است، تبدیل می کند. با قرار گرفتن در معرض نور، پروتئینی که به ماده فلورسین متصل شده است، از هیدروژل آزاد می شود.
مطالعات اولیه روی این ژل که سال قبل در مجله «Analyst» انتشار یافت، نشان داد که ۵۰ درصد از پروتئین های موجود در هیدروژل بعد از ۱۰۰ ثانیه قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش (UV) آزاد شدند.
تشخیص بیماری یک چشم انداز جدید برای ژل های زیستی است که تابحال برای دارورسانی و بازسازی بافت مورد استفاده قرار می گرفتند.
ژل ساخته شده توسط دکتر گوپتا مزایای متمایزی نسبت به روش های تشخیصی موجود عرضه می دهد. این روش مراحل بسیار کمتری نسبت به سنجش های مبتنی بر الایزا یا پیش تغلیظ و الکتروفورز دارد و می تواند در دمای اتاق صورت گیرد.
زیست سازگاری ژل به این مفهوم است که هیدروژل را میتوان در شرایط آزمایشگاهی یا مستقیما روی بیماران استفاده نمود. مشابه پروژه فعلی که هدف آن جایگزینی روش های تشخیصی تهاجمی و وقت گیری است که باید توسط متخصصان پزشکی صورت گیرد.
دکتر روچی گوپتا، دانشیار سنسورهای زیستی در دانشگاه بیرمنگام، می گوید: هیدروژل های هوشمند پتانسیل بسیار هیجان انگیزی برای تشخیص سرطان دهان دارند. آنها می توانند به سادگی به شکل جامد برای جذب پروتئین ها در بزاق استفاده شوند.
امیدواریم که بتوانیم نخستین کسی باشیم که دستگاهی را می سازیم که برای تشخیص سرطان دهان برای بیماران کم تهاجمی تر و استفاده از آن برای پزشکان عمومی آسان تر باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب