تولید انرژی پاک از پر مرغ!
وب کنفرانس: دانشمندان می گویند با سوزاندن پرهای مرغ ها می توانند انرژی پاک تولید کنند.
به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تولید انرژی از هیدروژن یک پروسه تولید انرژی پاک امیدوارکننده است که هیچ محصول جانبی مضری تولید نمی کند و تنها چیزی که از آن بجا می ماند، بخار آب است.
پیل های سوختی هیدروژنی با بهره گیری از غشاهای نیمه تراوا الکتریسیته تولید می کنند. با این وجود، این پیل ها به شکل سنتی با مواد شیمیایی همیشه ماندگار، گرانقیمت و غیر دوستانه با محیط زیست ساخته می شوند که بسیار سمی و سرطان زا هستند.
استفاده از ضایعات پر مرغ
پژوهشگران دانشگاه ETH زوریخ و دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور(NTU) روش جدیدی برای تولید این غشاها با بهره گیری از ضایعات پر مرغ پیدا کرده اند.
آنها روشی برای استخراج پروتئین کراتین از این پرها و تبدیل آن به الیاف بسیار ریز به نام فیبریل های آمیلوئید با بهره گیری از روشی سازگار با محیط زیست ابداع نموده اند. سپس از این فیبریل های کراتین برای تامین انرژی غشای سلول سوختی استفاده می شود.
رافائل مزنگا، متخصص مواد غذایی و مواد نرم در ETH زوریخ می گوید: من سالها را به تحقیق و پژوهش در مورد روش های مختلفی که می توانیم از ضایعات مواد غذایی برای سیستم های انرژی تجدیدپذیر استفاده نمائیم، اختصاص داده ام. تازه ترین ابتکار ما یک چرخه را تعریف می کند. ما تا حالا ماده ای را مصرف می کردیم که هنگام سوزاندن، کربن دی اکسید و گازهای سمی آزاد می کرد و از آن در وضعیت متفاوتی استفاده می کردیم، اما حالا با تکنولوژی جدید ما نه فقط مواد سمی تولید نمی گردد، بلکه از انتشار کربن دی اکسید نیز جلوگیری می نماییم و چرخه کلی ردپای کربن را کاهش می دهیم.
گفتنی ست که سالانه حدود ۴۰ میلیون تن پر مرغ سوزانده می شود. این امر در کنار انتشار قابل توجه کربن دی اکسید، منجر به تولید گازهای خطرناکی مانند گوگرد دی اکسید می شود.
استفاده از پرهای مرغ در تولید نیروی هیدروژنی یک راه موثر و کارآمد برای مقابله با این ضایعات صنعت طیور خواهد بود و همین طور می تواند به پروسه تجزیه آب کمک نماید.
مززنگا می گوید: هیدروژن فراوان ترین عنصر در جهان است، اما متأسفانه روی زمین اینطور نیست و تجزیه آب که به عنوان الکترولیز نیز شناخته می شود، می تواند هیدروژن تولید نماید.
مفید برای الکترولیز
الکترولیز یک پروسه شیمیایی است که از جریان الکتریکی برای هدایت یک واکنش شیمیایی غیر خود به خودی استفاده می نماید. این شامل تجزیه یک ترکیب به عناصر یا یون های تشکیل دهنده آن با عبور جریان الکتریکی از یک الکترولیت است که محلولی است که الکتریسیته را هدایت می کند.
الکترولیز برمبنای اصول الکتروشیمیایی عمل می کند. هنگامی که جریان الکتریکی از الکترولیت عبور می کند، یون های مثبت(کاتیون ها) به سمت الکترود منفی(کاتد) و یون های منفی(آنیون ها) به سمت الکترود مثبت(آند) حرکت می کنند. این حرکت یون ها منجر به واکنش های شیمیایی در الکترودها می شود.
در طول الکترولیز، افزودن اسیدها اغلب لازمست، برای اینکه آب خالص برای این روش، رسانایی کافی را ندارد. با این وجود، این غشای جدید قابل نفوذ توسط پروتون است و اجازه حرکت ذرات بین آند و کاتد را می دهد که برای تجزیه مؤثر آب حتی در آب خالص نیز لازم است.
حرکت بعدی پژوهشگران، ارزیابی پایداری و دوام غشای کراتینه خود و در صورت لزوم انجام اصلاحات خواهد بود.
این تیم تحقیقاتی قبلاً یک درخواست ثبت اختراع مشترک برای این غشاء ارائه کرده است و الان در جستجوی شرکتها یا سرمایه گذارانی هستند که به پیشرفت، توسعه و تجاری سازی این فناوری کمک کنند.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب