ناسا هنوز شرکت طراحی کننده ماه نورد آرتمیس را انتخاب نکرده است

ناسا هنوز شرکت طراحی کننده ماه نورد آرتمیس را انتخاب نکرده است

به گزارش وب کنفرانس، محدودیت بودجه سبب شده است که ناسا هنوز یک تصمیم قطعی را در رابطه با شرکت مورد نظر خود برای طراحی ماه نورد مأموریت «آرتمیس» اعلام نکند.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، ناسا بعد از اعلام شکست در ساخت ماه نورد «وایپر»(VIPER) به علت کمبود بودجه اظهار داشت که هنوز برنامه های خویش را برای انتخاب تنها یک شرکت به منظور توسعه ماه نورد مأموریت «آرتمیس»(Artemis) بررسی نکرده است.
به نقل از اسپیس نیوز، ناسا در ماه آوریل اعلام نمود که قراردادهایی را به سه شرکت «اینتوئتیو مشینز»(Intuitive Machines)، «لونار اوتپست»(Lunar Outpost) و «ونتوری استرولب»(Venturi Astrolab) برای فاز اول قرارداد خدمات «وسیله نقلیه قمری»(LTV) اعطا کرده است. این قراردادهای یک ساله که کار کردن روی آنها به صورت رسمی در ماه مه آغاز شد، به شرکت ها امکان می دهند تا طرح های خویش را برای ماه نوردهایی عرضه کنند که فضانوردان در مأموریت های بعدی آرتمیس از آنها استفاده می نمایند.
ناسا اظهار داشت که یکی از شرکت ها را برای ساخت ماه نورد خود انتخاب خواهد نمود و بعد از آن، آژانس عملا ماه نورد را تحت یک قرارداد خدمات اجاره خواهد نمود. همچنین، شرکت سازنده می تواند ماه نورد را در زمانیکه ناسا از آن استفاده نمی کند، به مشتریان دیگر اجاره دهد.
این روش با سایر قراردادهای خدماتی که ناسا برای عملیات آرتمیس و ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می نماید، از فرودگرهای سرنشین دار ماه گرفته تا محموله های ایستگاه فضایی و مأموریت های سرنشین دار به آن متفاوت می باشد. در این قراردادها، ناسا خدمات را از حداقل دو عرضه دهنده خریداری می کند. استدلال ناسا اینست که با این کار تضمین می نماید قابلیت های کلیدی حتی در صورت تزلزل یک عرضه دهنده، از جانب عرضه دهنده دیگری در دسترس باشند.
مقامات ناسا در آن زمان گفتند که بودجه محدود، آژانس را از انتخاب شرکت دوم باز می دارد. «کریس هنسن»(Chris Hansen) معاون مدیر برنامه پیاده روی فضایی ناسا اظهار داشت: ما تا جایی که می توانیم، رقابت را در این حوزه حفظ می نماییم. روش ناسا در برنامه وسیله نقلیه قمری به ما اطمینان بیشتری می دهد که بتوانیم بودجه در نظر گرفته شده برای انجام مأموریت خویش را حفظ نماییم.
رویکرد ناسا برای فراهم کردن قابلیت های مورد نیاز وسیله نقلیه قمری بررسی شده است. شرکت «کالینز ارواسپیس»(Collins Aerospace) روز ۲۵ ژوئن اعلام نمود که دیگر به کار کردن روی وظیفه تعیین شده در سال ۲۰۲۲ برای توسعه یک لباس فضایی جدید مخصوص ایستگاه فضایی بین الملی ادامه نخواهد داد. این لباس ها طبق یک قرارداد خدماتی باید در اختیار ناسا قرار بگیرند.
کالینز یکی از دو شرکتی بود که برای این برنامه انتخاب گردید. شرکت دوم «آکسیوم اسپیس»(Axiom Space) بود که ناسا وظیفه ای را برای طراحی لباس مخصوص پیاده روی فضانوردان آرتمیس روی ماه به آن محول کرد. هر دو شرکت، یک دستور کار دریافت نمودند بر مبنای اینکه آکسیوم اسپیس بتواند لباس خویش را با شرایط ایستگاه فضایی بین المللی و کالینز لباس خویش را با شرایط ماه تطبیق دهد.
«ونسا وایچ»(Vanessa Wyche) مدیر «مرکز فضایی جانسون» ناسا روز ۳۰ ژوئیه در یک نشست خبری اظهار داشت: آکسیوم اسپیس به کار کردن روی لباس مخصوص ریزگرانش برای زمانیکه کالینز شکست بخورد، ادامه خواهد داد.
وایچ تصریح کرد که ناسا به دنبال راه هایی برای حفظ رقابت در برنامه خود است. وی ادامه داد: ما می خواهیم مطمئن شویم که یک رقابت داریم. ما می خواهیم همچنان بتوانیم یک نسخه پشتیبان داشته باشیم. این می تواند شامل انتخاب یک عرضه دهنده جدید یا انجام دادن فعالیتهای داخلی برای کاهش خطر در صورت بروز مشکلات فنی در آکسیوم اسپیس باشد.
باآنکه ناسا به تضمین رقابت در برنامه لباس فضایی تعهد دارد اما تجربه کالینز، موضع آنرا در رابطه با قرارداد خدمات وسیله نقلیه زمین قمری تغییر نداده است.
«استیو موندی»(Steve Munday) مدیر پروژه وسیله نقلیه زمین قمری در ناسا روز ۳۱ ژوئیه ظرف یک میزگرد پیرامون این برنامه اظهار داشت: بودجه مانع حمایت آژانس برای بیشتر از یک شرکت می شود. من دوست دارم بیشتر از یک شرکت وجود داشته باشد. محدودیت های بودجه امکان دارد ما را مجبور کنند تا فقط یک شرکت داشته باشیم. من فکر می کنم همه ما موافقیم که داشتن شرکتهای بیشتر برای افزایش رقابت و کاهش خطر بهتر است.
سه شرکت انتخاب شده، جزئیات کمی را در رابطه با وسایل نقلیه خود عرضه کردند. یکی از مسائل مطرح شده، مدل تجاری این سه شرکت بود؛ همچون اینکه ناسا چقدر از ماه نورد استفاده خواهد نمود و چه مشتریان دیگری خواهد داشت.



منبع:

1403/05/14
11:26:07
5.0 / 5
278
تگهای خبر: پشتیبان , تجربه , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری
با وب کنفرانس فاصله‌ها را کم کنید، ارتباطات را تقویت کنید