آب شیرین کن های خورشیدی ارزان تر، ساده تر و زیست سازگارتر می شوند

آب شیرین کن های خورشیدی ارزان تر، ساده تر و زیست سازگارتر می شوند

وب کنفرانس: بتازگی در چین روشی ارائه شده که با بهره گیری از فناوری نانو، شیرین کردن آب دریا ساده تر و ارزان تر به انجام می رسد و در عین حال فشار کمتری به اکوسیستم محلی وارد میکند.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، دانشمندان روش جدیدی برای شیرین کردن آب دریا با بهره گیری از انرژی خورشیدی ارائه کردند. پژوهشگران دانشگاه نانکای در تیانجین، چین، سیستم آب شیرین کن خورشیدی را ارائه کردند که با بهره گیری از هیدروژل های DNA هوشمند، آب را شیرین سازی می کند. این ساختار هیدروژلی، در مقایسه با روش های نمک زدایی معمولی مانند اسمز معکوس، انرژی اضافی مصرف نمی کند.
نتایج این پروژه در قالب مقاله ای در نشریه Science Advances انتشار یافته است.
این پژوهشگران گفتند: همین پروسه می تواند بطور همزمان برای استخراج اورانیوم از آب دریا یا تصفیه اورانیل از فاضلاب هسته ای استفاده گردد.
این گروه، یک ماتریس هیدروژل DNA به وجود آورده اند که توانایی جذب نور خورشید و کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای تبخیر آب دریا را دارد.
علاوه بر این، هیدروژل های DNA هوشمند مورد استفاده در این فناوری، مولکول های DNA عامل دار دارد که می توانند به محرک های مختلفی مانند تغییر در pH یا یون های فلزی پاسخ دهند، بدین سبب می توان برای استخراج یون های اورانیل در غلظت های کم موجود در آب دریا بهره برد.
بر طبق نتایج این مطالعه، این ماتریس از شبکه های پلی آکریل آمید حاوی DNA استفاده می نماید که برای هدف قرار دادن اورانیل طراحی شده است. همین طور در این ساختار از اکسید گرافن استفاده شده است.
گوا از پژوهشگران این پروژه می گوید که اورانیوم، سوخت اصلی انرژی هسته ای است و همین طور سایر مواد معدنی و منابع با ارزش را می توان با این تکنولوژی جدید از آب دریا استخراج کرد.
آزمایش های انجام شده در دریای بوهی در شمال شرقی چین نشان داد که این پروسه جدید خورشیدی حاوی ماتریس هیدروژل DNA است که با اکسید گرافن تقویت شده، می تواند بطور مؤثر آب را با سرعت ۳٫۵۴ کیلوگرم در هر متر مربع در ساعت تبخیر کند.
علاوه بر این، این پروسه می تواند یون های اورانیل را با انتخاب گری ۱۰٫۴ برابر بیش از وانادیوم، معروف ترین گونه یونی مداخله کننده برای استخراج اورانیوم، استخراج کند.
این پروسه جدید می تواند مسائل مربوط به آبرسانی را با بهره گیری از انرژی تجدیدپذیر حل کند و میزان انتشار گازهای گلخانه ای انتشار یافته را محدود کند.
پژوهشگران گفته اند هنوز موانع فنی برای چنین سیستمی بمنظور استفاده در مقیاس بزرگتر وجود دارد. منتقدین مدت هاست که می گویند روش های آب شیرین کن فعلی گران، ناکارآمد و لطمه زننده به اکوسیستم های محلی است.




منبع:

1402/10/12
08:54:40
5.0 / 5
321
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , سیستم , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری