اعلام چهار روش برای حذف قبوض برق
وب كنفرانس: پرونده حذف قبض برق مشتركان روی میز وزارت نیرو قرار دارد و طبق سناریویی كه این وزارت خانه نوشته، مقرر است قبوض كاغذی 36 میلیون مشترك برق از مهرماه حذف شود و برای اجرای این سناریو چهار روش نیز معرفی شده است.
به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، اواخر پاییز سال قبل بود كه محمدجواد آذری جهرمی- وزیر فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات- از صرفه جویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض كاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و اظهار داشت: با این صرفه جویی می توان كارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس كرد.
آمارها از آن حكایت می كند كه ۳۵ میلیون كنتور برق، حدوداً همین تعداد كنتور آب و ۲۰ میلیون كنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان داده است ۱، ۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه می شود. در صورتیكه بگفته آذری جهرمی ظرفیت كامل دولت الكترونیكی برقرار است كه تمام این قبوض را به صورت الكترونیكی صادر كند.
برمبنای طرح حذف قبوض كاغذی برق، بجای این قبوض اطلاعات مربوط به مصرف و صورت حساب برق مصرفی مشتركین به صورت الكترونیكی در اختیار آنها قرار می گیرد. بگفته مسئولان صدور قبوض كاغذی برای ۳۶ میلیون مشترك برق كشور از مهرماه امسال متوقف خواهد شد و هم اكنون شماره تلفن همراه بیشتر از ۸۰ درصد مشتركان برق به منظور ارسال قبوض پیامكی و دیجیتال جمع آوری شده است.
تشریح چهار روش حذف قبوض برقی
اما چهار روش به منظور دریافت شماره تلفن همراه مشتركان برای ارسال قبوض پیامكی در نظر گرفته شده است. در روش نخست، ماموران قرائت كنتور بعد از مراجعه به منازل شماره تلفن همراه مشترك را دریافت و در سامانه ثبت خواهند كرد.
در روش دوم نیز سرشماره ای اعلام شده است كه مشتركان با ارسال شماره شناسه اشتراك خود، اطلاعاتشان در سامانه ثبت خواهد شد و بعد از این قبوض خودرا به شكل پیامك دریافت خواهند كرد. در واقع همه مشتركان در سطح كشور می توانند با ارسال *۱* شناسه قبض # به سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ نسبت به ثبت شماره همراه خود در سامانه صدور قبض كشور اقدام نماید.
این اقدام باید با شماره همراهی صورت گیرد كه مسئولیت پرداخت صورت حساب برق را برعهده دارد، یعنی مالك، مستأجر و یا هر فرد دیگری كه مسئولیت صورت حساب برق از طرف مالك به وی واگذار شده است. بعد از آن راهنمایی لازم در چارچوب پیامك در اختیار مشترك قرار خواهد گرفت.
در روش سوم نیز مشتركان می توانند با مراجعه به سایت ۳۹ شركت توزیع در سراسر كشور نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام نمایند. همین طور اپلیكیشنی در سایت های یاد شده قرار گرفته كه مشتركان می توانند با استفاده از آن علاوه بر دریافت قبوض الكترونیكی، تمامی خدمات بعد از فروش را بوسیله این اپلیكیشن دریافت نمایند.
مستاجرها چه كنند؟
چنانچه فردی هم مالك خانه نیست و مستأجر است، پس از آن كه از محل مورد نظر نقل مكان كرد، باید شناسه قبض به همراه ستاره دو را به همان شماره پیامك كند تا پروسه ارسال قبض آن شماره شناسه متوقف شود. سپس شناسه قبض منزل جدید خود به همراه ستاره یك را مجدد پیامك كند. اگر مشتركی چند قبض برق دارد می تواند شناسه همه را به صورت جداگانه به همراه ستاره یك به شماره مذكور پیامك كند. هم اكنون برای حدود یك میلیون مشترك كه شماره همراه آنها موجود است، به صورت موازی هم قبض كاغذی و هم قبض به صورت پیامك ارسال می شود.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب